Bu Millet Bunu Hak Ediyor

Türkiye'de öyle garip şeyler olmakta ki, anlamak için çaba sarf etmek son derecede faydasız kalıyor. Ergenekon, balyoz, suikast girişimleri ve daha pek çok gelişme, düşünen insanların aklını öyle bir karıştırıyor ki, net bir resim görmek imkansız gibi.
Basın yayın kuruluşlarının da yarattığı bilgi kirliliği zaten ne olup bittiğini anlamakta zorlananların işini iyice zorlaştırmakta. Her kafadan bir ses çıkıyor, merak etmiyor musunuz neler oluyor?

Gerçek şu ki, malesef Türk halkı uzun zamandır ne olduğunu anlamaya çalışmayı bir kenara bırakmış, kendi dertlerinin peşine düşmüş ya da düşürülmüş, umursamaz, vurdumduymaz bir tavır içinde. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılığımız ağır basıyor. Ancak gelin görün ki, bu ülkede olan her şey bir şekilde bu ülkenin tüm insanlarını etkiliyor. Ancak kimsenin bu durumu düşünecek hali ve vakti yok.

O kadar garip bir millet ki şu Türk milleti, tarif etmek neredeyse imkansız. Dünyanın başka bir yerinde Türk milleti kadar tuhaf bir başka millet yoktur heralde. Bu halktan bir şeyler ummak son derecede faydasız. Oyunu bir kaç torba son derecede düşük kaliteli kömür için satan bir milletten ne beklenebilir ki? Kutsal vatan toprağını korurken şehit olan evlatlarını, teröristlerle bir tutan bir başkanı akışlayan bir milletten ne beklenebilir ki? Oturdukları koltuğun gücünün arkasına sığınıp, o koltuklara onları oylarıyla getiren vatandaşları aşağılayan, bağıran çağıran, azarlayan yöneticilere boyun eğen bir milletten ne beklenebilir ki? Koskoca bir hiç.

AKP'ye yüklenmek kolay. Ancak AKP'liler uzaydan gelmedi, onlar da bu ülkenin evlatları. Onlar da bu toplumda doğup büyüdüler, bu ülkenin hamurunda yoğruldular ve uzun süredir bu ülkeyi yönetiyorlar. AKP'lilerin yaptıklarını beğenmeyenler bu açıdan kendilerini beğenmemektedirler. Bu toplumdan AKP'liler gibi insanlar yönetici olarak çıkıyorlar ise, demek ki bu toplumu oluşturan insanlar ancak onları çıkarabilecek seviyede. Daha iyilerini çıkarmaktan aciz. Türkiye'nin yakın geçmişine bir bakınca, bunun böyle olduğu o kadar açık görünmekte ki, daha fazla söz söylemeye gerek bile duymuyorum. Futbol takımı tutar gibi parti tutan insanların oluşturduğu bir toplumdan adam gibi insaları başlarına geçirmesi beklenemezdi zaten.

Aslında sadece AKP'ye yüklenmek haksızlık. Diğer partiler AKP'den çok mu iyi? Hayır, kesinlikle değiller. Çünkü onlar da bu torakların bağrından çıktılar, hepsinin özünde aynı bozukluk var.

Nereye gidiyor bu ülke, benim ülkem. İnsanın değeri yok, insanın hakkı yok, bağırıp çağırsanız çığlığınıza kulak verecek kimse yok. Ondan sonra soruyorlar "Neden bu ülkenin gençleri yurt dışına gitmeyi bir kurtuluş olarak görüyor?" diye. Sakın sizin yüzünüzden olmasın ey büyükler! Belki bizler, başımızda kendini padişah sanan insanlar görmekten sıkılıyoruz. Belki bizi adam yerine koyacak, değer verecek, gemiciklerini yürütmek için değil, bizim için çalışacak insanlar istiyoruz.

Atatürk'ü ağızlarına sakız edenlere ne demeli. Atatürk'ün ilkelerini anlama kapasitesinden bir milyon ışık yılı uzakta bir beyinle Atatürkçü geçinenlere ne demeli. Halkı fakirlikle boğaz derdine düşürüp, zorbalıkla sindirip, milletin efendisi? olan köylüleri çiğneyip geçenlere sesini çıkarmayanlara ne demeli? Belki evet, ellerine birer mikrofon alıp bağırıp çağırıyorlar. Birbirlerine laf sokuyorlar. Ancak tek amaçları kendi reklamlarını yapmaktır. Reklam yap, göz boya, oyları kap. Bir kaç kutu da üç kuruşluk erzak dağıtırsın olur biter. Sonra kralsın.

Bu millet bunu hak ediyor, kesinlikle daha iyisini değil. Ama bize yazık, tüm bunları görüp de bir şey yapmaya gücü yetmeyen bir avuç çağdaş zihne sahip insana yazık. Gerçekleri görmese de, gerçek resmin karanlığını benliğinde hisseden, içten içe üzülen, kızan, ancak elinden bir şey gelmeyen bir avuç gence yazık.

0 yorum:

Yorum Gönder